Avui us proposem visitar Hostalric en família. Situat a la comarca de la Selva (Girona) conserva un dels llegats monumentals més importants de l’època medieval a Catalunya. Tant és així que les seves muralles i la seva fortalesa (el Castell) van ser declarats  Ben Cultural d’Interès Nacional. Recórrer el camí de ronda o pujar a les torres del recinte emmurallat us farà retrocedir en la història i tot això amb l’al·licient de poder anar al vostre ritme i entrar a les torres amb la clau que us donaran en l’Oficina de Turisme Sí, sí, heu sentit bé! Ara us parlaré d’això.

VISITAR HOSTALRIC AMB NENS

Hostalric es troba a una mica menys d’una hora amb cotxe des de Barcelona i a uns 30 minuts de nuclis turístics de la Costa Brava. Per exemple, Tossa de Mar, que per un cert val moltíssim la pena, està a uns 35 minuts. I si us ve de gust gaudir de la Naturalesa, cap problema. Hostalric es troba al costat del riu Tordera i és una de les portes d’entrada a el Parc Natural del Montseny  i el  Parc del Montnegre Corredor.

És en definitiva un lloc ben comunicat i amb un emplaçament estratègic que ja en l’Edat mitjana va fer d’aquesta vila un lloc privilegiat.

hostalric-en-familia

I ara sense “anar-nos” a la Costa Brava o al Montseny, què podeu trobar a Hostalric? Doncs un lloc amb molta història. Tota la zona emmurallada és preciosa i és també impressionant el Castell d’Hostalric, una fortificació militar del segle XVIII que va tenir un paper important en la Guerra de la Independència.

VISITA AMB CLAU EL CASTELL D’HOSTALRIC

Per a visitar Hostalric podeu fer una visita guiada o bé, tal com vam fer nosaltres, anar al vostre aire després de demanar en l’Oficina de Turisme una clau per a entrar a les torres i recórrer el camí de ronda. És una VISITA AMB CLAU.

hostalric-en-familia

La visita amb clau permet recórrer el recinte medieval i entrar en els espais visitables. No s’inclou aquí la visita al Castell. Per a fer aquest tipus de visita, al primer lloc al qual heu d’anar és a l’Oficina de Turisme.

VISITA CON LLAVE EL CASTILLO DE HOSTALRIC

Allí us donaran la clau i uns fullets informatius perquè la visita sigui més profitosa. En la web de Turisme d’Hostalric trobareu tota la informació sobre horaris i preus. Us aconsello que la consulteu abans d’anar perquè el recorregut dura una hora i mitja aproximadament.

DESCOBREIX LES TORRES 

El primer punt que veureu en sortir de l’Oficina de Turisme és la Torre dels Frares, l’origen de la qual es remunta al segle XIII. Té 3 plantes i una altura de 33 metres. Una vegada dins podreu triar entre escales o ascensor per a arribar fins dalt Les vistes són espectaculars!

hostalric-en-famiila

Més endavant us trobareu amb altres torres, algunes visitables i altres les veureu des de l’exterior. Us parlo ara d’elles, però entre torre i torre teniu altres punts d’interès. És a dir, després de la Torre dels Frares trobareu l’Ajuntament, la Plaça dels Bous, La Plaça de la Vila, etc, però m’ha semblat interessant comentar-vos ara quines torres veureu.

hostalric-en-famiila

Són visitables La Torre d´Ararà, una de les millor conservades, i la Torre Tuies Negre. La Torre de Barcelona no és visitable però passareu per ella per a accedir al Pas de Ronda.

hostalric-en-familia

Són visitables La Torre d´Ararà, una de les millor conservades, i la Torre Tuies Negre. La Torre de Barcelona no és visitable però passareu per ella per a accedir al Pas de Ronda.

hostalric-en-familia

RINCONS BONICS D’HOSTALRIC

Després de deixar la Torre dels Frares i veure per fora l’Ajuntament (antic convent), arribareu a la Plaça dels Bous, on se celebraven fires de bestiar (d’aquí el seu nom). Des d’aquesta plaça hi ha una vista molt bonica del Castell i de l’entorn.

HOSTALRIC-EN-FAMILIA

D’aquesta plaça surt el Carrer Major, que ens va semblar un carrer amb molt d’encant, a pesar que passa algun cotxe. Hi ha cases molt interessants i en una de les façanes pot veure’s l’escut dels vescomtes de Cabrera.

Hostalric-en-familia

Si deixeu el Carrer Major, veureu a mà esquerra la Plaça de la Vila, la més antiga del poble. Us serà molt fàcil trobar-la. El fullet que donen en l’Oficina de Turisme és molt útil i a més està tot bastant ben senyalitzat. Sobre una font veureu unes figures en homenatge a la tradició de gegants del poble. Molt prop de la Plaça de la Vila està el Portal dels Hortes, del qual ara us parlaré.

PORTALS BONICS QUE NO ET POTS PERDRE

Durant el nostre ecorrido passem per dos portals: el Portal dels Hortes i el Portal de Barcelona. El primer es conserva tal com era originàriament; el de Barcelona es rehízo, però és igualment preciós.

Hostalric en familia

Pel Portal de Barcelona passava el camí que venia de Barcelona. Adossada a aquest portal està la Torre de Barcelona, que, com us he dit abans, no és accessible, però s’ha de passés per ella per a accedir al pas de ronda.

Hostalric en familia

COVA DEL RELLIGUER

La Cova del Relliguer té una extensió de 26 metres. Després de recórrer-los s’arriba a una sala que es creu que era el lloc de reunió de les famílies jueves que habitaven Hostalric durant el segle XIV.

hostalric en familia

Amb això va finalitzar la nostra visita a Hostalric. Ens quedem amb les ganes de visitar el Castell o passejar pels voltants, però teníem una visita ineludible en un restaurant de Breda, així que la visita al Castell quedarà per a un altre dia.

ON MEJAR A PROP D’HOSTALRIC

Encara que segur que hi ha diversos llocs a Hostalric on podeu menjar molt bé, jo no us puc assessorar. No obstant això, vam menjar en un restaurant que està a 10 minuts, en la carretera de Breda, i que ens va agradar molt. Es tracta del Restaurant Ca Pijaume.

Ca Pijaume  té dos restaurants, un (La Masia) a Riells i Viabrea, que és al qual nosaltres vam ser; l’altre, en Platja d´Cèrcol. La Masia és un restaurant de cuina casolà-tradicional amb un entorn molt bonic (i no és d’estranyar perquè es troba al Montseny). Nosaltres vam menjar a la terrassa i ens va agradar molt de punt el menjar com l’entorn. L’interior em va semblar també molt bonic i a més té una zona exterior on els més petits poden rondar us ho recomano!

hostalric en familia

INFORMACIÓ D’INTERÈS

Web: Oficina de Turismo de Hostalric

C/ Raval, 45 (la Domus-Can Llensa), 17450 Hostalric, Girona

 Telèfons: 972 87 41 65685 88 28 49  

Correu: turisme@hostalric.cat

Pin It on Pinterest

Share This